Wednesday, June 10, 2009

cyclefriday slow ride 12 June 2009

Objective: To familiarise cyclists with Kuala Lumpur busy traffic as well as to promote bicycle as an alternative transport. A slow pace ride is one the best ways to enjoy the night scenary in Kuala Lumpur.

Meeting place: Pelita near KLCC

Meeting Time: 6pm onwards for Teh Tarik session.

Ride start: 8.30pm

Ride duration: about 1 hour.

Note: Not suitable for road bikes coz it's gonna be too slow.

15 comments:

kuman said...

roadbike tak sesuai ker?? kalau camtu kayuh EX5 jek la mlm esok... hehehehe

Akmal Hizam said...

Ha! I might be in KL tomorrow, and will be in Pelita with y'all if my plan is ok, insyaAllah. But no, can't join the slow ride. Have to go back to JB the same day.

sick said...

malaysia dilanda El Nino sehingga bulan September, jarak penglihatan stakat ini 6km dan akan bertambah teruk. Jerebu kita boleh lihat, panas nye kita boleh rasa siang dah malam.... bahang.

Jadi, jom kayuh, reduce penghasilan asap terutamanya dari kenderaan dimana skala penghasilan asap paling tinggi setiap hari.

kuman said...

hujan... hujan... sapa kata tak hujan kat sana??? sapa kata???

FIO said...

Planning to join next mnth :-)

FIO

Tipu Tapi Benar (TTB) said...

Photo(s) pleaseeeeeeeee.... ;-)

heero yui said...

ler la bro..kasi la taruh pic skit hehehehe

azizan fixie said...

Kuman

Masa tu hujan sket je. Tak lebat pun. Mana aku tau kau takde baju hujan...hehe..Sorry. Anyway, thank you for coming.

Akmal

Thank you for coming. Really appreciate it very much. Hope to meet you again next time.

Sick

Datang la this coming 10th July kalau free.

Fio

Ya...please come this coming 10th July session.

TTB & Heero

Takde ambik gambo. InsyaAllah next time. Tapi masa lalu dekat trafik light KLCC, ada ramai jurugambar ambik...salah sorang..Rudy..Tak tau la apa dia orang buat kat trafik light tu. Maybe diaorg ada project kot...so bila nampak kita org lalu, nampak flash...lap lip lap...

'izzwan said...

sori la bang lama tak join.
pcm pun pegi skali tu je la.
saya skang kat ipoh dah..
tapi masih ride to work everyday.

nanti ada kesempatan kita jumpa lagi. insyaAllah.

kamarul said...

salam

saya baru mula kayuh basikal setelah berbelas tahun x kayuh. akhirnya hari sabtu yang lalu sy mengayuh ke tempat kerja dr ampang ke setiawangsa. perghh penat jugak. tp tk juga kpd anda krn mewujudkan blog ini. sekurangkurangnya sy tahu ada org di malaysia yang kayuh ketempat kerja.secara x langsung memberi inspirasi dan semangat kpd saya untuk rasa macam budak sekolah dulu. apa pun lepas ni sy akan kayuh ke tempat kerja hari hari kerana akan bertukar kerja dan tempat kerja. yeay. bg memberi semangat kpd diri sendiri, saya menampal stiker 'i love my bike'.

FIO said...

Zan..

nxt ride jgn dmm lg plk hehe
aku dtg..insyaAllah

mohdhaslanr said...

salam zan fixie
some 'mygyver wannabe' had stolen my bike which was parked and locked at ktm komuter station last week...
need to find a replacement bike (used/brandnew) .. should i buy a complete bike (used/new) or build up one from scratch? maybe will checkup any reasonably priced bike at SJBike Shah Alam
regards

azizan fixie said...

'izzwan
dimana bumi di pijak disitu kita kayuh

Kamarul
Wsalam. Sebenarnya ramai dah orang Malaysia yg mula kayuh ke tempat kerja. Cuma kita tak tau je. Itulah harapan saya bila memulakan blog ini untuk berkongsi pengalaman

FIO
Thanks for coming during the last august ride. Hehe lambat sket komen sebab busy gila maut

mohdhaslanr
Sorry to hear about it. So have you got a replacement bike? I would recommend a complete used bike for commuting purposes. Try to find a safer spot to park your bike.

FIO said...

dis month ade ride ke bro? :=)

azizan fixie said...

FIO,

Yes! ada ada...Hope you could make it this coming friday 8th January 2010. Rain or shine I will be there!